Jan Henderyckx
BearingPoint
Heeft u al een informatiestrategie? Mocht u het antwoord schuldig moeten blijven dan is de kans erg groot dat u een enorm potentieel in uw organisatie onderbenut laat en in het slechtste geval loopt uw organisatie ernstige operationele en strategische risico’s.
De huidige hypes die uiteen lopen van Big Data en NoSQL tot Facebook Graph search hebben één ding gemeenschappelijk: het gaat over de waardecreatie uit informatie in al zijn verschijningsvormen. Informatie is wel degelijk een Asset.
In onze informatiemaatschappij is informatie een kostbaar en verhandelbaar actief. Vergelijk maar even de intrinsieke waarde van de activa van Google met de marktwaarde van het imperium. Informatie heeft duidelijk marktwaarde. In moeilijke financiële tijden is het nemen van correcte beslissingen des te belangrijk, zo niet, cruciaal. De kwaliteit van de aangewende informatie is daarbij een doorslaggevende factor. Bovendien groeit de regelgeving die bepaalt hoe we met onze gegevens kunnen of moeten omgaan. De manier waarop we bedrijfsprocessen implementeren ondergaat eveneens fundamentele veranderingen. Crossfunctioneel gebruik van informatie is een feit en informatiesystemen worden steeds omvangrijker. Een gestructureerd overzicht behouden wordt de uitdaging. Deze nieuwe uitdagingen vereisen een informatie governance project binnen uw organisatie. Informatie Governance biedt een kader om informatiedefinitie, databeheer, databeveiliging en datakwaliteit te stroomlijnen.
Met behulp van een informatiestrategie kan uw organisatie een duidelijk pad uitstippelen naar accurate en betrouwbare informatie. Het bezitten van data heeft namelijk op zich geen toegevoegde waarde zolang het kwaliteitsniveau ontoereikend is.
Tijdens dit seminar krijgt u een leidraad voor het definiëren van een informatiestrategie en een doelmatige implementatie van informatie governance. Het creëren van draagvlak bij het management komt aan bod evenals de bepaling van informatiewaarde en risico. Elke organisatie is uniek en de praktijkvoorbeelden in het seminar belichten de voor- en nadelen van de alternatieven zodat u zelf een optimale oplossing kan kiezen. Bij het opzetten van informatie governance is het belangrijk om zich aan te passen aan de cultuur van het bedrijf en goed voor ogen te houden wat de toegevoegde waarde van het initiatief is. Tijdens het seminar wordt daarom ook ingegaan op de mogelijke rollen en processen en wordt vooral bekeken hoe die het beste kunnen worden verankerd in de organisatie.
Het seminar is bedoeld voor eenieder die al actief bezig is met master of reference data of gebruik wenst te maken van een service oriented architectuur. Informatiearchitecten, Enterprise architecten, Business architecten, IT Consultants, Business Information Managers, BICC Managers, DBA’s en Data Analisten zullen veel profijt hebben van dit seminar.
Aarzel daarom niet en schrijf u snel in!
Bovenaan de pagina bij Downloads kunt u de volledige PDF brochure downloaden.
De seminars en workshops die als In-house worden aangeboden, vinden gewoon plaats bij u op kantoor. Ruim van tevoren stemmen wij met u af wat de zaalbenodigdheden zijn. Bij organisaties met meerdere vestigingen verspreid over het land komt het ook wel eens voor dat we in overleg met u kiezen voor een accommodatie die centraal gelegen is in het land.
Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.
Congres over Datawarehousing & Business Intelligence met o.a. Alec Sharp, Nicola Askham, Winfried Etzel en Sjoukje Zaal. Enkele topics: Cloud Data Architecture, Testen van Data, Data Mesh & Federated Data Governance, Datamodelleren, DWH design met Gen-AI.
Alec Sharp, Nicola Askham, Winfried Etzel e.a.
2 april 2025
Utrecht
DMBoK2 en CDMP Workshop Deze workshop voorziet u van de kennis, methoden en technieken die nodig zijn om informatie management oplossingen te analyseren, te ontwikkelen en te implementeren binnen uw organisatie. Bovendien bereidt deze cursus van Chris Bradley u voor op het CDMP Data Management Fundamentals (DMF) examen.
2-4 juni 2025
Utrecht
Balancing Engagement, Agility, and Complexity Deze workshop behandelt datamodelleren vanuit een non-technisch perspectief, en behandelt contextuele, conceptuele en gedetailleerde modelleertechnieken waarbij maximale betrokkenheid van de deelnemers centraal staat. Een intensieve cursus datamodelleren door Alec Sharp volop tips en richtlijnen.
[Volgeboekt] 7 t/m 9 april 2025
Utrecht
Stappenplan en best practices Organisaties hebben behoefte aan data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Wat komt er kijken bij het ontwerpen van een moderne data-architectuur? Dit seminar biedt richtlijnen, stappenplannen, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden.
14 en 15 mei 2025
Utrecht
Business Intelligence, Datawarehousing, Big Data en Datamanagement Website op gebied van BI, datawarehousing, big data, analytics en data science maar ook datamanagement en datamodelleren. BI-Platform is een onmisbare bron van informatie met o.a. blogs door thought leaders, nieuws, (video)interviews, whitepapers, vacatures en agendarubriek en fraaie app.